Despre întreținerea sistemului de frânare

Despre întreținerea sistemului de frânare

Întreținerea sistemului de frânare necesită, conform producătorilor, înlocuirea la fiecare doi ani a lichidului de frânare. Această cerință se datorează faptului că lichidul de frânare este higroscopic (absoarbe umiditatea din aer) în consecință scade temperatura de fierbere a lichidului de frânare, rezultând, la supraîncălzirea lui, apariția bulelor de aer in sistemul de frânare, ceea ce are ca urmare o eficacitate scăzută a sistemului de frânare (frână moale, elastică).

Trebuie verificată uzura discurilor de frână, a plăcutelor de frânare precum și etanșeitatea sistemului hidraulic de frânare.

Orice disc de frână are inscripționat pe el prin ștanțare grosimea maximă (nominală) precum și grosimea minimă in mm. La atingerea grosimi minime este recomandată înlocuirea discului de frână.
La orice înlocuire a discurilor de frână se înlocuiesc obligatoriu și plăcuțele de frânare, precum și senzorii de uzură, unde este cazul.

După înlocuirea discurilor și a plăcuțelor de frânare se recomandă evitarea frânărilor brutale în primii 300 km parcurși.