Partener MOTULEVO

Partener MOTULEVO

SPECIALIST IN INTRETINERE CUTII VITEZE AUTOMATE

Începând din luna august 2020 AUTOHELP face parte din reteaua  MOTULEVO.
Întrebare :

„Cât de des trebuie să schimbăm uleiul transmisiei automate?”

„Cât de des trebuie să schimbăm uleiul transmisiei automate?”

Răspuns :

Intervalele de schimb ulei ale cutiei de viteze automate variază în funcție de tip (AT, DSG, CVT) și condițiile de utilizare.

AT

    Pentru transmisie automată clasică (cu convertizor de cuplu) intervalele de schimb pot varia între 30.000 și 100.000 km pentru condiții normale de utilizare. În orice caz, intervalele de întreținere nu trebuie să depășească o perioadă de 8 ani. În unele cazuri, producătorii folosesc termeni precum „life-time” sau „fill-for-life”, referindu-se la durata de funcționare a cutiei de viteze sau la intervalul de timp dintre schimburile de ulei.

DSG

   Pentru transmisiile automate cu ambreiaj dublu (DCT / DSG) intervalele de schimb sunt de obicei mai scurte - de obicei în jur de 60.000 km (pentru condiții normale de conducere) și până la 3 ani. Pentru cutiile de viteze cu dublu-ambreiaj uscat, intervalele sunt mai lungi și de obicei nu sunt specificate cu precizie de către producători.

CVT

   Cutiile de viteze CVT (cu variație continuă) au, de obicei, intervale de service mai lungi, care pot ajunge până la 120.000 km sau 6 ani (în condiții normale de exploatare), dar sunt și cazuri în care intervalul de schimb recomandat este de doar 40.000 km (2 ani). Condițiile de exploatare în acest caz sunt foarte importante și pot reduce semnificativ durata de funcționare a cutiei de viteze.

   Se întâmplă deseori ca în cazurile în care aceeași cutie de viteze (ex. ZF sau Aisin) este utilizată de producători de autoturisme diferiți, aceștia să specifice intervale de service diferite, în funcție de puterea motorului și de cuplul aplicat cutiei de viteze.

 

În acest video poți urmări cum se întâmplă un schimb de ulei profesionist cu aparatul MotulEVO.

Pentru programări accesează Programări
sau  sună-ne acum   Sună Service

 

 

https://ro.motulevo.com/ro